Треба ліквідувати дублювання функцій місцевих рад та адміністрацій і оновити нормативну базу із адмінтериторіального устрою,- Прем’єр-міністр

3ea157f080c8c664f10209de04b0100bПрем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує в рамках реформи децентралізації ліквідувати практику дублювання функцій місцевих рад та адміністрацій та оновити нормативну базу з питань адміністративно-територіального устрою України. Про це Глава Уряду сказав під час Другого форуму об’єднаних територіальних громад. Форум пройшов за підтримки Уряду України та за участі Президента Петра Порошенка і Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

«Нам треба ухвалити закон про адміністративно-територіальний устрій. Потрібно ліквідувати дублювання функцій районних рад та адміністрацій, – сказав Володимир Гройсман. – Там, де в межах одного району створені одна-дві-три і більше об’єднаних громад, там має бути повсюдне, повноцінне самоврядування на базі ОТГ».

Глава Уряду впевнений, що саме місцеві керівники, яких обирають люди, краще за будь-яких призначенців розуміють проблеми територій та шляхи їх вирішення.

«Наша кінцева модель – повсюдне місцеве самоврядування з самодостатніми і сильними громадами», – сказав Володимир Гройсман.

Довідково

В Україні створені 665 об’єднаних територіальних громад, в яких станом на жовтень поточного  року проживають 5,7 млн українців. В 366 ОТГ вже проведені місцеві вибори. З початку року власні доходи цих 366 ОТГ зросли на 85% – до 7,5 млрд грн.

 

 

Джерело:

Урядовий портал