Програма U-LEAD запрошує взяти участь у новій ініціативі з покращення цивільного захисту в ОТГ

Об’єднані територіальні громади (ОТГ) запрошуються до участі в ініціативі «Створення ефективної системи цивільного захисту в ОТГ» Програми «U-LEAD з Європою», що втілюється спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща.  Проект триватиме до кінця жовтня 2019 р.

Цей проект сприятиме зміцненню потенціалу органів місцевого самоврядування ОТГ у сфері цивільного захисту та підтримуватиме їх у процесі покращення місцевого управління цивільним захистом та надзвичайними ситуаціями, з особливим акцентом на створення добровільних пожежних бригад (ДПБ).

Заходи в рамках проекту охоплюють широке коло питань:

  • розробка проектів законодавчих пропозицій щодо системи місцевого цивільного захисту та діяльності (ДПБ) на національному та місцевому рівнях;
  • розробка модельної документації щодо місцевої політики цивільного захисту та діяльності (ДПБ);
  • підготовка керівництва ОТГ для управління діяльністю в системі цивільного захисту та порятунку;
  • підготовка ДПБ відібраних ОТГ для ефективного реагування на надзвичайні ситуації.
  • тренінги для тренерів з числа ДСНС України та зовнішніх експертів задля подальшого поширення передового досвіду та кращих практик.

30 відібраних громад одержать допомогу у формі:

  • відповідних знань та зразків документів, необхідних для створення та управління системою цивільного захисту в громаді;
  • вивчення польського досвіду щодо відповідальності органів місцевого самоврядування в сфері цивільного захисту;
  • професійної підготовки добровільних пожежних бригад;
  • підтримки розробки детальних місцевих планів безпеки за допомогою міжнародних та національних експертів.

Передумовою для участі в проекті є продемонстрована висока мотивація ОТГ до створення та подальшої підтримки добровільної пожежної бригади та готовність призначити особу, відповідальну за координацію її діяльності. Наявність принаймні однієї пожежної машини у власності ОТГ або підтверджені наміри набуття такої протягом 2019 року є перевагою.

Також пріоритет у процесі відбору буде надаватися ОТГ, які не беруть участь в інших ініціативах, що підтримуються Програмою «U-LEAD з Європою» або іншими міжнародними донорськими програмами, які працюють в сфері децентралізації.

Для участі у конкурсному відборі необхідно заповнити форму заявки та направити її до 10 грудня 2018 року (включно) на електронну адресу: zosprpua@gmail.com

У разі виникнення запитань звертайтесь за тел.: +380935157843

Для участі у проекті буде відібрано 30 ОТГ до 17 грудня 2018 року.

 

Джерело: