Прем’єр-міністр закликав ЦВК знайти можливість призначити вибори в об’єднаних громадах

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення і знайти можливість призначити вибори в об’єднаних громадах.


«Днями ЦВК прийняла рішення, яке унеможливило проведення в жовтні виборів у новоутворених об’єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ», – написав Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

«Саме заради проведення децентралізації я прийшов у 2014 році працювати в Уряд, тому що був і залишаюсь переконаним: децентралізація – це шлях до створення якісних умов життя в кожному місті і селі України», – зазначив Прем’єр-міністр.

За його словами, в ефективності цієї реформи переконались вже понад 6 мільйонів українців – мешканців об’єднаних громад, які отримали повноваження, ресурси, а отже можливості розвивати свою територію і покращувати добробут.

Володимир Гройсман підкреслив також важливість добровільності об’єднання громад. «Це добровільний процес, ініціатива знизу. Вважаю, що перешкоджати прагненню громадян, які хочуть теж йти цим шляхом, створювати додаткові бар’єри на їхньому шляху – неприпустимо. Тому я закликаю Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів в тих громадах, де вони були заплановані. Децентралізацію не можна зупиняти!», – сказав Прем’єр-міністр.

Джерело:https://decentralization.gov.ua/news/9446