На Вінниччині реалізовано ще два проекти конкурсу проектів розвитку територіальних громад

Днями в селі Михайлівка Тульчинського району відбулося відкриття двох проектів, які перемогли в 15 Обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад.

З Тульчинського району було подано 36 проектів, 19 з яких перемогли та отримали фінансування з обласного бюджету. У 5 проектах співфінансистом виступив інвестор – агроіндустріальний холдинг «Птахофабрика «Вінницький бройлер» ПрАТ «МХП». Це підприємство очолює депутат обласної Ради Ігор Лещенко. До співфінансування одного із реалізованих проектів долучилася депутат обласної Ради, очільник громадської організації «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір.

Михайлівська сільська рада подала на конкурс дві заявки і двічі стала переможцем.

Минулого року у са­мо­му центрі села Михайлівці вирішили об­лаштувати велику тери­то­рію під зону від­по­чи­нку. Ро­з­чистили ділянку під став, а грунт, ви­браний з дна май­бу­т­ньої во­до­йми, став основою для об­лаштування парку. Тож еко­­ло­гічний проект «Тери­то­рія комфорту – відпо­чи­нок для всіх» став продовженням комплексу робіт із створен­ня зони комфорту. Нині на території майбутнього парку висаджено декоративні та рідкісні породи дерев і кущів. Тут планується здійснити ще чимало робіт і парк стане чудовою зоною для відпочинку не лише михайлівчан, а й усіх бажаючих.

Другий проект-пере­мо­же­ць «Енергетичні новації – освітлення села» був спрямований на встановлення вули­ч­­но­го освіт­ле­н­ня по вул. Не­за­­лежності. Донедавна ділянка це­н­т­ра­льної вулиці села, на якій роз­та­шу­є­ться майбутня зона відпо­чи­н­ку, дов­жи­ною 800 метрів взагалі не мала освітлення. У ході реалізації проекту було вста­но­влено 26 нових опор з су­часними енер­го­з­бе­ріга­ючими LED-світи­ль­ни­ка­ми.

Бюджет обласного кон­ку­р­су обох проектів склав 155 тис. грн (90 тис. грн – озеленення і 65 тис. грн. – освіт­ле­н­ня). З бюджету сільської ради ви­ділено відповідно 90 і 35 тис. грн. Долучилася до спі­в­фі­нансування і грома­д­­ська ор­га­нізація «Життя і ро­звиток гро­мад», яку очолює де­путат обласної Ра­ди Ла­ри­са Білозір (25 тис. грн). По 80 тисяч гривень на кожен з проектів виділив інвестор, ВП «Птахофабрика «Вінницький бройлер» ПрАТ «МХП».

З подією михайлівчан привітала депутат обласної Ради, голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір.

– Хочу відзначити Михайлівську громаду за їхній комплексний підхід до облаштування території населеного пункту. Помітно, що сільський голова Віталій Ніколаєнко та місцеві депутати розуміються на стратегічному плануванні громадських просторів, чого інколи іншим не вистачає, – написала на своїй сторінці у Фейсбук Лариса Миколаївна.

Михайлівський сільський голова Віталій Ніколаєнко переконаний, що саме наявність надійного інвестора є запо­ру­кою досягнення у громаді га­р­них результатів.

– Від імені усіх жителів Ми­ха­йлівки я сьогодні щиро дя­кую усім, хто допомагає нам зро­бити наше село і умови про­живання в ньому кращими, – зве­рнувся до присутніх сільський голова. – Сього­д­ні я з впевненістю можу ска­за­ти, що завдяки такій плідній співпраці Михайлівка і надалі розви­ватиметься та ставатиме з кожним днем кращою.

До привітань долучились голова Тульчинської райдержад­міністрації Ві­талій Чуба, заступник голови Тульчинської районної ради Надія Григорьєва та підрядник Віталій Пукас, який втілив в життя ідеї миха­й­лі­в­чан.

Участь у таких конкурсах дає реальну можливість залучати інвестиції в громаду, сприяючи цим самим розвитку не лише територіальної громади, а й району в цілому.
Джерело: https://vinrada.gov.ua/na-vinnichchini-realizovano-sche-dva-proekti-konkursu-proektiv-rozvitku-teritorialnih-gromad.htm