Грантова програма! “Підтримка розвитку внутрішнього туризму в Україні”

d9c43f5439be3f7_500x317Регіональний туризм – складна система, яка формується з унікального поєднання рекреаційних ресурсів, туристичної інфраструктури, екологічних особливостей, звичаїв місцевого населення та багатьох інших складових. Розвиток туризму на окремій території неможливий без урахування специфіки регіону.

Кожен регіон України має великий потенціал для розвитку туризму, однак відсутність ефективних програм розвитку індустрії є стримуючим фактором для його реалізації. Розробка регіональних програм розвитку туризму не враховується у державному або місцевому бюджеті і реалізується активними та ініціативними громадянами України, небайдужими до майбутнього цієї галузі, фактично, – волонтерами. Однак кваліфіковані фахівці, які готові на волонтерських засадах включитися в таку роботу, є далеко не в кожному регіоні.

Асоціація індустрії гостинності України оголошує грантову програму “Підтримка розвитку внутрішнього туризму в Україні” для сприяння розвитку внутрішнього та в’їзного туризму як генератора економічного зростання, інструменту об’єднання нації та підвищення його ефективності в економіці дестинацій.

Мета конкурсу – розробка якісних програм розвитку туризму в містах, районах та областях України. 10 громад отримають фінансування для розробки програми розвитку туризму в місті, районі або області України та експертну підтримку, яку гарантує Асоціація індустрії гостинності України. Розмір одного гранту може становити до 30 000 гривень.

До участі запрошуються  представники органів місцевого самоврядування або профільного комітету міста, району або області, якщо:

туризм входить у п’ятірку пріоритетних напрямків розвитку області;

заявник має підтримку обласної ради;

у області відсутня діюча програма розвитку туризму.

Для участі у конкурсі представник органів місцевого самоврядування або профільного комітету міста, району або області у довільній формі надсилає на адресу spilka.aigu@gmail.com таку інформацію:

прізвище, ім’я, по-батькові заявника;

місце роботи, посада та телефон заявника;

місто, район чи область, які потребують програми розвитку туризму.

 

Прийом аплікаційних заяв на грантову програму “Підтримка розвитку внутрішнього туризму в Україні” триватиме з 1 січня 2017 до 1 березня 2017 року. Відповідь кожному заявнику буде надіслана не пізніше 15 робочих днів з моменту одержання.